Разходите за изолация: Факторите, които трябва да вземете предвид при поставянето на нова изолация

yanchov-галерия-саниране-003Изолацията е един от най-лесните и достъпни начини за намаляване на потреблението на енергия и намаляване на сметките за комунални услуги. Съществуват много различни видове изолация на къща, като всеки от тях служи за различни цели. Някои от тях са насочени към задържане на топлината, докато други я задържат навън. Видът, който е подходящ за вас, ще зависи от зоната в дома ви, която се нуждае от изолация, както и от други фактори, като например колко достъпно е пространството, колко пари искате да похарчите и т.н. След като сте определили кой тип изолация е подходящ за вас, има още други фактори, които трябва да вземете предвид, когато вземате окончателно решение коя марка и вид да купите. Ето някои съображения, които могат да ви помогнат да получите най-голяма печалба за парите си, когато изолирате дома си.

Определяне на правилния тип изолация за вас

Видът изолация, който ще изберете, зависи от вашите нужди и от зоната в къщата, която се нуждае от изолация. Например, ако живеете в район с много топъл климат и имате много прозорци в къщата си, може да искате да помислите за добавяне на изолация към стените, за да помогнете за поддържане на по-хладно вътре в дома ви. Може също така да искате да прецените тавана, мазето или външните стени, за да видите дали се нуждаят от изолация. Ще искате да вземете предвид и факторите на околната среда, като например количеството слънчева светлина, вятър или дъжд, които попадат във вашето пространство. Ако живеете в район със сурова зима, може да искате да обмислите инсталирането на изолация, която помага за задържане на топлината. Ако живеете в горещ климат, може да искате да разгледате възможността за изолиране на стените, за да запазите вътрешността на дома си по-хладна.

Възвръщаемост на инвестицията

Както обсъдихме по-горе, изолирането на дома ви може да доведе до значителни икономии на разходи за енергия. Енергийната ефективност на различните видове изолация обаче е различна. Например, изолацията от раздута целулоза, която често се използва в Средния Запад, губи около 50% от стойността си на R след пет години. Това се дължи на разграждането на самия материал, а не на факта, че изолацията вече не е ефективна. Животът на надуваемата целулозна изолация е около 25-30 години, в зависимост от условията, при които се намира. Това означава, че на всеки пет години ще трябва да подменяте материала. Въпреки това, има и компромис, който трябва да се вземе предвид. Въпреки че изолацията с раздуване е по-скъпа от другите видове изолация, тя има много по-висока възвръщаемост на инвестицията, което ви позволява да възстановите инвестицията си много по-бързо от другите видове изолация.

yanchov-галерия-саниране-004

Качество на продукта

Когато пазарувате изолация, едно от първите неща, които ще искате да разгледате, е качеството на продукта. Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид при избора на правилния вид изолация, включително R-стойността, дебелината на материала и дебелината на материала спрямо размера на пространството, което изолирате. Изолацията с раздуване има много по-висока R-стойност в сравнение с изолацията с раздуване на целулоза, която има по-ниска R-стойност. Въпреки това, има компромиси, които трябва да се вземат предвид при избора на изолация с духане. Когато купувате духана изолация, трябва да се уверите, че тя не преминава през уплътнен въздуховод или стена. Дебелината на изолацията също играе роля за качеството на продукта. Колкото по-дебела е изолацията, толкова по-добре тя ще задържа топлината или студа в помещението. По-дебелата изолация обаче струва по-скъпо, така че ще трябва да прецените колко ще струва в сравнение с икономиите, които ще генерира.

Разходи за монтаж и гаранция

Пари

Пари

Когато купувате изолация, е важно да разгледате внимателно разходите за монтаж и гаранцията на продукта. Много марки ще предложат безплатен монтаж, но не забравяйте да попитате дали компанията има опция за безплатен или евтин монтаж. Също така ще искате да се уверите, че гаранцията на продукта не е само 30-дневна, а такава, която ще покрива целия живот на изолацията. Ако обмисляте подмяна на по-стара изолация, ще трябва да вземете предвид колко време ще ви отнеме работата. Монтьорите на изолации винаги са много търсени, така че може да се наложи да почакате, ако се обадите в натоварени часове.

Заключителни мисли

Инсталирането на изолация в дома ви е лесен и достъпен начин да намалите разходите си за енергия и да намалите емисиите на парникови газове. Съществува голямо разнообразие от различни видове изолация, които могат да помогнат за намаляване на разходите за комунални услуги и да запазят дома ви по-топъл или по-хладен през различните сезони. Изолирането на дома ви може да ви помогне да спестите пари от сметките си за комунални услуги, като същевременно намалите въздействието върху околната среда. Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид при избора на правилния вид изолация за вашия дом, включително R-стойността, гаранцията и разходите за монтаж. Ако изолирате тавана, мазето или външна стена, ще трябва да се уверите също така, че пространството е достъпно.

Вашият коментар