Защо парфюмите събуждат спомени при тяхното усещане?

damski-parfiumiЧовекът е уникално създание. Благодарение на мозъка, можем да възпроизвеждаме спомени по всяко време. Понякога дори да не мислим за нещо конкретно, си спомняме невероятно моменти и всичко породено от едно ухание.

Сещате ли се за такива моменти?

Разхождате се някъде и усещате позната миризма, а в следващия момент в главата ви нахлуват хиляди спомена. Всички обичаме, когато се случва така. Усмивката се появява на лицето и ни връща към хубавите дни. Но защо при усещането на познат аромат си спомняме моменти? Все пак трябва да има логично обяснение, нали? Да, има обяснение и ако искате да разберете каквото е то, продължавайте да четете.

Както знаем от часовете по биология, мозъкът е разделен на различни цетрове, като всеки един отговаря за определено нещо. Центровете на обонянието и на паметта са близко разположени, така че при всяко усещане на познат аромат, ще си спомняте за различна случка.

Най-хубавото е, че по този начин си спомняте само хубави моменти. Мозъкът е запечатал дълбоко в паметта си лошите моменти свързани с различни ухания. Трябва да е доста силни миризмата, за да си припомните нещо неприятно, но дори тогава вероятността е малка.

 Благодарение на проведено проучване, е установено, че всички хубави парфюми запечатват хубави спомени. Така че следващият път, когато избирате парфюм си спомнете за тази статията и бъдете по-внимателни какъв аромат избирате.

Питате се какъв трябва да бъде този аромат, но спокойно ние ще помогнем.

Не можем да кажем определен парфюм, който ще се хареса на всеки и винаги ще се свързва с приятни моменти. Въпреки това има аромати, които са предпочитани от повече хора и най-вероятно ще се харесат на повечето ваши познати.

Такъв аромат е сладникаво-плодовият. Няма човек на тази планета, който да не обича приятното и сладко ухание, което леко гъделичка сетивата и придава сладост на деня. Нежни и приятни, без силни и натрапчиви нотки, които да натежават. Такива аромати са перфектни за ежедневието, а така също и за по-официални случаи. Гарантираме ви, че ще се харесате на повечето хора, а и разбира се, ако сте почитатели на тези ухание самите вие ще обожавате парфюма си.

Такива парфюми са Lancome La Vie Est Belle, Paco Rabanne Olympea, Chloe Chloe   и още много други. Сами забелязвате, че това са някои от най-предпочитаните дамски парфюми.

Друг аромат, който се харесва много е свеж и лек, който носи нотките на лятото и пролетта. Ухания, които ободряват и освежават. Те са по-подходящи за ежедневие, когато спортуване и най-вече за пролетта и лятото. Ще ви накарат да почувствате приятния полъх на двата сезона, само с едно впръскване.

Такива парфюми са Calvin Klein IN2U EDT, Bvlgari Jasmin Noir и Davidoff Cool Water. Това далеч не е всичко има още много аромати, които са свежи и определено ще са харесат на много хора.

Най-важното, което трябва да запомните е да носите аромат, който на вас ви харесва. Ако използвате парфюма си с удоволствие, то няма начин да не се хареса и от другите. Все пак едно от предназначенията на парфюма е да вдъхва увереност и самочувствие както на жените, така и на мъжете.

Обичайте себе си и парфюма си и винаги ще имате хубави спомени, за които да си припомняте!

Вашият коментар