Трудно е без домоуправител

Нашата малка жилищна сграда, която е на три етажа и съответно има само три апартамента, както и три тавана, които са преустроени на голям апартамент, навремето е била собственост само на членовете на едно семейство, но с течение на годините имотите са разпродадени на други лица извън семейството. Днес само единият от апартаментите е собственост на лице, което е роднина и наследник на първоначалните собственици на имота.

И въпреки, че всички обитатели в сградата би трябвало да имат равни права, всъщност се оказва, че нямат такива, тъй като този „първоначален“ собственик ги тормози задълбочено и непрестанно. Той винаги създава скандали и неприятности на всички обитатели, но главно на този от живущите, който се наема да бъде домоуправител. Последният път, когато в сградата имаше домоуправител и се провеждаше някакво общо събрание, беше преди три години и половина.

Уви, след скандал на едно такова събрание, предизвикан от споменатото проблемно лице, се стигна до ръкопашен бой между него и изпълняващ функциите домоуправител, а след това и до викане на полиция. Това бе случката, която накара въпросния съсед домоуправител да продаде апартамента си и да напусне сградата, в резултат на което вече абсолютно никой не иска да се заеме с тази дейност, която нито носи някакви облаги, нито носи спокойствие, а в дадения случай само напрежение и ядове.

Може би единственото правилно решение би било да се наеме някой професионален домоуправител, каквито напоследък са много на мода, но и това не би станало лесно, тъй като никой не се наема да потърси или организира вече каквото и да е било. Освен това, дори и да се наеме такъв домоуправител, въпросният проблемен съсед никога не би се навил да плаща за каквото и да е. Като пример, в сградата няма дори и чистач, хигиенист, а всеки по съвест си чисти етажа когато и колкото може.

Вашият коментар