Преглед на климатици Gree и защо те са добър вариант, ако търсите качество и добра цена

Климатиците са едни от най-ценните уреди в домовете ни, тъй като именно те ни помагат да поддържаме комфортна и уютна вътрешна температура през цялата година. Някои хора обаче, все още продължават да се въздържат от закупуването на нов климатик, поради усещането, че тези усреди са твърде скъпи – или просто, защото смятат, че всеки добър климатик е на много висока цена. Истината е, че тези системи и разходите за тяхната експлоатация могат да бъдат по-евтини, отколкото изглежда на пръв поглед. В наши дни, спокойно може да си купите климатик на изгодна цена и то без да правите компромис с качеството. Точно такава марка са климатици Gree, които можете да откриете навсякъде в магазините, включително и онлайн на Eclima.bg, които предлагат почти всички модели от марката. Истината е, че когато бюджетът ни е ограничен винаги се фокусираме върху издръжливостта. От тази гледна точка климатици Gree са на челните места. Нека да видим кои са и останалите фактори, които ги определят като добър избор за домашен климатик.

Повече за бранда

Gree е производител на климатични системи от 1991 г., като към днешна дата е една от най-известните марки за домашни климатици. Компанията първоначално е била базирана в Джухай, Китай, но днес тя е разширила значително присъствието си и работи в над 180 страни. Демонстрирайки ангажимент към иновациите, Gree отделя 3% от бюджета си за енергоспестяващи подобрения в климатизацията.

През 2022 г. компанията се нарежда на 487 място във The Fortune 500 (годишен списък, съставен и публикуван от списание Fortune, който класира 500-те най-добри компании в САЩ), а през 2021 г. е класирана за марка номер едно климатици в света.

Gree предлага широка гама от климатични продукти, включително инверторни и хиперинверторни климатици, подови, колонни и касетъчни климатици, както и мултисистеми. Те произвеждат единици както за жилищна, така и за търговска употреба.

Отличителни характеристики

Gree е чудесен избор, ако искате бюджетен климатик с добри параметри. Тук ще изброим някои от характеристиките, които голяма част от моделите на тази марка притежават.

  • Режим „Турбо”. Това е много удобна функция, при включването на която, вашето устройство ще работи на максимална мощност, за да достигне по-бързо желаната температура.
  • Енергийна ефективност. Повечето климатици Greе са енергиен клас А++ или А+++, особено инверторните и хиперинверторните модели. Те имат висои SEER и SCOP коефициенти и могат да спестяват до 60% енергия.
  • Разнообразни модели. Gree предлага широка гама от модели. Така че, какъвто и да е размерът на вашата стая или сграда, вие ще намерите устройство, което да отговаря на нуждите ви.
  • Елегантен дизайн. Климатиците Gree са с модерен дизайн, с изчистени линии и изискана визия, които могат да се впишат много добре във всяко едно помещение.
  • Сензор I-Feel. Това е друга изключително удобна функция, която прави възможно охлаждането или отоплението на големи стаи, където климатикът е по-малък в сравнение с размерите на помещението.

момиче настройва климатик

Какво да имате предвид, когато избирате  климатик Gree?

Ако искате да закупите климатик Gree, ето няколко неща, които да вземете под внимание:

  • Модел на устройството. Gree предлага стотици модели за всякакъв размер и вид помещения. Ако ви трябва климатик за вкъщи, то най-добре да се спрете система с инверторна или хиперинверторна технология. Те имат по-добра енергийна ефективност и могат да поддържат по-постоянна температура. Подовите климатици на Gree също могат да бъдат чудесно решение за дома, особено ако ви трябва уред, който ще използвате основно за отопление.
  • Енергийна ефективност. Енергийната ефективност на всеки климатик се измерва с коефициентите SEER и SCOP, като SEER показва сезонната ефективност при охлаждане, а SCOP, при отопление. Колкото по-високи са тези коефициенти, толкова по-икономичен ще бъде климатика. За максимална енергийна ефективност, изберете инверторна или хиперинверторна климатична система.
  • BTU или мощност на климатика. Мощността на един климатик се измерва в British Thermal Unit или накратко BTU. Числото BTU показва какъв размер пространство може да охлажда или отоплява конкретният модул. Тоест, ако ви трябва климатик за голямо помещение, то ще търсите такъв с по-високи стойности на

Gree е чудесен избор, ако търсите надежден климатик на разумна цена

За тези, които търсят надежден климатик с много функции, който предлага отлично съотношение между цена – качество, то Gree се откроява като оптимален избор.

Gree е един от най-големите и известни в целия свят производители на климатици. Техните климатици се отличават с модерна технология, стилен дизайн и превъзходна производителност. Освен това, голяма част от модулите им се предлагат на по-достъпна цена, в сравнение с други марки.

Вашият коментар