За пълна хармония – правилно избрани килими

В класическия интериор килимите винаги присъстват. Трябва да отбележим, че винаги са били предпочитани, въпреки че мнозина са се опитвали да избягат от тази традиция. Разбира се, една от причините е, че в някои периоди те са се считали за неподходящи и са замествани с всякакви други варианти, а друга причина е да се избегнат грижите за поддържане на килимите в добро състояние.

Класическият стил е умеело съчетаване на елегантност и красота, предназначен за стаи с правилна форма, изпълнени със светлина, хармония и спокойствие. Всичко това се съчетава с всевъзможни чудновати украшения, включително и красиви килими, които излъчват богатството на духа. Той е винаги актуален и никога не излиза от мода. Стаите в този стил никога не изглеждат старомодни. Явява се спасителна ръка за всеки, който се придържа към традицията в интериора, трудно привиква към новото и не променя своите навици. Винаги се счита за признак на добър вкус и благополучие.

Класическата гостна е в благородни тонове – пясъчен, бронзов, сребрист, бежов, маслинен, и, разбира се, бял. Тук няма да видите нищо крещящо и излишно. Стаята трябва да е просторна и светла, често при оформянето се спазва симетрия. За красотата на стаите допринасят различни атрибути и символи на богатството – колони, скулптури, камини, огледала. Тези детайли не само украсяват стаите, но и зрително увеличават обема им. Мебели, килими, щори и завеси внимателно се подбират и се съчетават взаимно.

За щори и тапицерия се избират скъпи материали или техните аналози: коприна, сатен, вискоза. За декориране се използва естествено дърво, мрамор, бронз. Мебелировката много често е масивна, изящна в детайли. Акцента е на различни вещи – красиви вази, антично осветление, кристални полилеи, луксозни възглавници.

За да се впишат килимите в класическия стил на жилището е необходимо да се съобразим с някои съвети на дизайнерите. Ярките рисунки по изделието могат да внесат разнообразие в светлия интериор на едноцветната стая с малко мебели. В този случай ще се разшири пространството. В рисунките на изделието може да се повтарят и допълват формите на предметите на интериора. Например, интересно ще изглежда изделие с геометрични форми, които подчертават правите линии на стълбите. Моделът на лампата ще предаде завършен вид на стаята.

Вашият коментар