Кои са най-вредните стереотипи за обзавеждането на жилища у нас?

Като стане време да обзаведете жилището си може да чуете редица неверни неща, които много пречат на пазара на мебели у нас. Това често са доста неверни разбирания, които повече вредят, отколкото да пречат, а някои от тях са още отпреди 40 години когато нашите родители са обзавеждали хола и са избирали между два вида секция и четири вида (в най-добрия случай) мека мебел. Нека разсеем тези тъмни облаци на съмнение в тази статия и да видим кои са най-вредните стереотипи за обзавеждане на жилища у нас:

Ще ни прецакат в магазина

Масовото разбиране е, че продавачите ще ни прекарат, за да могат да си продадат мебелите. Вярвате или не, това далеч не е така. В магазините работят добри специалисти, които гледат преди всичко клиентите да са доволни. Разбира се, има единични случаи на черни овце, но нима във всяка професия не е така?

Много е скъпо

Един от най-големите стереотипи. Не, не е вярно, че новите мебели са страшно скъпи, дори напротив – с навлизането на нови имена на пазара за мебели в България конкуренцията се засилва и брандовете трябва да бъдат креативни. Промоциите са част от ежедневието ни, а добрите решения са навсякъде около нас на повече от прилични цени.

Липсва разнообразие

Само ако погледнете колко вериги продават различни мебели у нас, ще разберете, че това твърдение е пълна глупост. Независимо какви мебели търсите, ще намерите безкрайно голямо разнообразие – не само във вида, но и в цената. Има за всекиго по нещо, а ако не може да си харесате на помощ идват мебелите по поръчка.

На изплащане не е изгодно

Редно е да кажем, че в някои случаи не е изгодно да вземете мебели на изплащане, но има много предложения, които са безлихвени и на равни вноски. Така че спокойно може да потърсите нещо подходящо за вас и да не се налага да вадите големи суми за мебели наведнъж.

Новите мебели са некачествени

Това твърдение също е доста далеч от истината, но трябва да уточним, че различните мебели са с различно качество спрямо своя ценови клас. Едно е да си купите маса за 200 лева, а съвсем друго да я вземете за 1200. Разликата ще е осезаема. Редно е да помислите и самите вие дали не е по-добре да инвестирате в качествени мебели, които да не пипате с години след покупката им. Въпрос на избор – понякога евтиното излиза скъпо.

Вашият коментар