Климатици Toshiba – Защо си заслужават и кои са някои от най-добрите им модели

Източник: https://klimatici.bg/toshiba

Зимите у нас са все така студени, а летата стават все по-горещи. В резултат на това, необходимостта от инвестирането в качествена и надеждна климатична техника, е основен приоритет за всички. Независимо дали става въпрос за дома, работното място или друго закрито пространство, където прекарвате повече време, вие ще искате климатик, който да работи максимално ефективно, икономично и в същото време, да ви осигурява необходимия комфорт.

Ако разгледате сайтове, като Klimatici.bg ще откриете доста богата селекция от климатични решения, които варират по отношение на марка, модел, тип система, размер, енергиен клас и т. н. В повечето случаи обаче, марката е първото нещо, на което хората обръщат внимание и за това си има причина. Макар че фактори като параметри, цена и енергийна ефективност са от решаващо значение, в крайна сметка, марката е това, което поставя основата за доверие и увереност в продукта. Тук ще се спрем на една марка климатици, която често се свързва  с надеждност и високо качество, а именно Toshiba. Климатиците Toshiba от Klimatici.bg предлагат много предимства. Освен че са издръжливи и високоефективни (както при отопление, така и при охлаждане), системите на Toshiba могат да ви спестят немалко пари за ток в дългосрочен план.

В Klimatici.bg ще намерите разнообразие от модели климатици Toshiba, а по-долу в тази статия ще разгледаме и някои от най-добрите от тях. А сега, нека видим, какво отличава тези климатични системи и защо те са опция, която може да си струва да обмислите.

Качествен въздушен филтър и технология за пречистване

Почти всички климатични продукти на Toshiba са оборудвани с филтър против мухъл, който филтрира и предотвратява разпространението на вредни за здравето микроорганизми. Този филтър обикновено може да се сваля, сменя и почиства много лесно.

Някои от по-новите продукти, от по-висок клас, също имат филтри, използващи антибактериалната технология IAQ на Toshiba, която може да премахне от 85 до 99% от бактериите, мръсотията и мухъла в помещението. IAQ е комбинация от сребърни кристали (Ag) и ензим Leuconostoc, които могат да регулират нивата на влага, да предотвратят растежа и разпространението на вредни микроорганизми, както и да неутрализират неприятни миризми.

Системите за пречистване на въздуха на Toshiba работят чрез генериране на заредени йони. Тези йони служат за привличане на вредни частици към филтърната мембрана, където впоследствие се отстраняват през дренажната линия на климатика. Тази иновативна технология позволява на климатиците Toshiba ефективно да филтрират 99% от молекулите, причиняващи алергии като фин прах, 95% от вредните бактерии и 85% от другите вируси. Освен това технологията с плазмени йони, интегрирана в тези системи, помага за елиминирането на миризми, произтичащи от мухъл, цигарен дим и миризми на храна.

Отличителни интелигентни технологии

Технологията за самопочистване Magic Coil е една от отличителните интелигентни технологии на Toshiba, подчертаваща първокласната продуктова линия на тази марка климатици.

Климатиците с технология Magic Coil имат специално покритие на алуминиевите ламели на топлообменника на вътрешното тяло. Това покритие предотвратява полепването на прах по външната повърхност на алуминиевото фолио, така че вътрешните модули да бъдат защитени от вредни и замърсяващи агенти.

Освен това, системата Magic Coil разполага с т. нар. Magic Clean Air технология, благодарение на която климатикът автоматично отстранява частиците прах от серпентината през дренажната линия. Това не само ви спестява време, но и ви помага да избегнете ненужни ремонти и разходи. Натрупването на прах и мръсотия може да доведе до проблеми като намалена ефективност на охлаждане, увеличена консумация на енергия и потенциално дори повреда на системата с течение на времето. С тази технология е много по-малко вероятно да се сблъскате с подобни проблеми.

По-ефективно охлаждане и отопление

Технологията Hi-Power от Toshiba минимизира времето за охлаждане или отопление, като по този начин помага за по-бързото достигане на желаната температура. Тя може да бъде особено полезна по време на летните горещини или през зимата, когато температурите падат под нулата. Тази функция гарантира, че климатикът може да поддържа комфортна температура в помещението дори при по-предизвикателни климатични условия.

модерна технология на висок клас климатик

Издръжливост и възможност за пестене на електроенергия

Климатиците Toshiba са спечелили доверието на много потребители. Тези системи са известни със своята издръжливост, висока ефективност и тиха работа.

Издръжливостта гарантира, че климатикът ще работи дълго време без чести повреди или проблеми с поддръжката. Тихата работа също е желана характеристика, особено за жилищни условия, където шумът може да бъде проблем.

Другата причина, поради която климатиците Toshiba са често предпочитана опция, е способността им да пестят енергия. Това е решаващ фактор в днешния енергийно осъзнат свят, където потребителите не само търсят комфорт, но също така искат да намалят сметките си за ток и да допринесат за едно по-зелено бъдеще.

Кои са най-популярните модели климатици Toshiba?

Toshiba предлага най-различни модели и видове климатици – от инверторни и хиперинверторни стенни модули до подови, таванни и канални климатици. За да изберете най-добрия за вас обикновено ще трябва да обърнете внимание на големината на помещението, типа на климатика, неговия енергиен клас и функции, които предлага.

Ето някои от най-добрите модели стенни климатици Toshiba:

  • Инверторен климатик Toshiba RAS-35E2KVG-ND/RAS-35E2AVG-ND YUKAI NORDIC
  • Хиперинверторен климатик Toshiba RAS-13PKVPG-E/RAS-13PAVPG-E, DAISEIKAI 9
  • Хиперинверторен климатик Toshiba RAS-10PKVPG-E/RAS-10PAVPG-E, DAISEIKAI 9.

Тези модели имат елегантен дизайн, работят тихо и са оборудвани с технологията Magic Coil. Освен това, те предлагат отлична енергийна ефективност.

Когато става въпрос за климатизация, подовият климатик не винаги е първото нещо, за което хората се сещат. Подовите климатици Toshiba обаче могат да бъдат идеално решение за стаи с повече прозорци или скосени тавани. Модулите от серия Bi-flow са опция, на която определено си струва да обърнете внимание, особено ако ви трябва уред, който да използвате предимно за отопление.

Ако се нуждаете от климатик, който ефективно да охлажда и отоплява повече стаи, то инверторните мултисистеми Toshiba RAS-2M18U2AVG-E и RAS-3M26U2AVG-E, могат да бъдат подходящ избор. Каналните климатични системи на Toshiba също са идеално решение, когато става въпрос за регулиране на температурата в по-големи помещения или няколко отделни стаи.

За да сте сигурни, че купувате най-добрия климатик за вашите нужди, избягвайте да се спирате на първия, който видите. Внимателно сравнете характеристиките и функциите на различните модели и не забравяйте, да се консултирате със специалист по климатизация, който да ви помогне да вземете най-доброто решение.

Вашият коментар