Как да направите дома си по-уютен през зимата?

Навън вече се усеща хладното време, а съвсем скоро на вратата ще почука зимата. Освен за промени в температурите, идва ред и за промените в интериорния дизайн. С тяхна помощ ще направите дома си много по-уютен и няма да имате търпение да се приберете вкъщи всяка вечер. Още по-хубавото е, че не е необходимо да сте професионален дизайнер, за да обновите атмосферата в дома си и да придадете празнично настроение. За да Ви помогнем да се справите , в тази статия сме събрали няколко интересни идеи, които ще направят вашето жилище много по-уютно. Вижте кои са те:

  1. Променете завивките

В студените зимни дни, леглото е крепост, която не искате да напускате, особено рано сутрин. За да ви бъде топло през дългите нощи, време е да извадите пухкавите и удобни завивки, дълбоко скрити в гардероба. Меки одеяла, обемни завивки и общо взето всякакви завивки, в които може да се увиете. Това със сигурност ще Ви донесе празнично настроение и ще се почувствате много по-уютно. За да разнообразите още малко, може да смените и покривалото за легло. Изберете тематични цветове и мотиви, за да направите спалнята още по-приятна. Освен това, няма по-подходящо време от зимата, за да натрупате върху леглото всевъзможни малки и големи възглавници. Същото важи с пълна сила и за дивана в хола.

  1. Нека бъде светлина

Едно от нещата, които повечето хора не харесват в зимния сезон, е фактът, че дните са кратки, стъмва се бързо и почти няма достъп до слънчева светлина. Това е нещо, което не може да промените, но пък може да компенсирате като добавите още светлини. Те ще разнообразят интериора и в допълнение ще дадат повече светлина и уют. Може да добавите високи лампи със стойка над дивана или креслото. Те са чудесен акцент, много модерен, а също и удобен, ако искате да четете книга, например. Да не забравяме и малките лампички, които може да окачите на стената. Сега е момента да извадите ароматните свещи, които създават несравним комфорт вечер и Ви помагат да релаксирате след тежък ден на работа.

  1. Килими – колкото повече, толкова по-добре

Да стъпвате върху студения под определено не е най-приятното преживяване през зимата. Затова добавете килими навсякъде. Освен, за да ви топлят, те са и модерен акцент, който ще освежи пространството и ще му вдъхне нов живот. Изберете меки и плътни килими и малки пътечки и ги добавете, където имате нужда. Още една тенденция, която е любима на много дизайнери, е да наслагват няколко килима с различна големина един върху друг. Стои много шик, а също придава индивидуалност и стил на стаята. Разгледайте килими в онлайн магазин Kamko.bg, за да намерите перфектния за Вашия хол, кухня или спалня.

  1. Погрижете се за отоплението

Това определено е по-трудоемка задача, в сравнение с всички до тук, но е и много важна. Ако не искате да останете на студено в най-неподходящия момент, погрижете се да подготвите отоплителните си уреди за предстоящия зимен сезон. Ако имате климатици, уверете се, че сте ги почистили и им е направена необходимата профилактика. В случай, че сте избрали отопление на твърди горива, тогава уверете се, че сте складирали достатъчно в мазето, за да ви стигнат за отоплителния сезон.

  1. Добавете свежест

Последният съвет, който ще ви дадем, е да сложите няколко нови зелени растения в дома си. Когато навън всичко е сиво и мрачно, те ще създадат топло настроение и приятна атмосфера. Ако не сте опитни в отглеждането на стайни растения, задължително проучете и изберете растения, които не са прекалено взискателни. Също така не забравяйте да се грижите за тях като ги поливате редовно.

Това бяха няколко съвета как да направите дома си по-уютен за предстоящата зима. Развихрете въображението си и преобразете жилището си, така че да Ви харесва и да се чувствате комфортно.

Вашият коментар