Как да дадете добра обратна връзка на вашата творческа агенция

Съвет за това как да дадете стабилна конструктивна обратна връзка, за да получите резултати и да изградите силна връзка с вашата агенция.

Даването на обратна връзка очевидно е важна част от всяко взаимоотношение клиент/агенция. И с всеки проект, процесът и стъпките, включени от планирането през творчеството до доставката.

Но много често хората могат да приемат, че процесът на обратна връзка започва към края на цикъла на проекта, когато всъщност това е важна част от всяка стъпка от процеса.

Ние винаги включваме и си сътрудничим с нашите клиенти на всяка стъпка от процеса, за да имаме ясна, гладка доставка и да постигнем възможно най-добрия резултат.

Ето някои основни съвети, които ще ви помогнат да дадете добра обратна връзка.

Яснота

Започнете с ясен бриф! Може да изглежда безсмислено, но е важно да са ясни целите на проекта; бизнес цели, визуални елементи и функционалност. Ако не знаете какво искате, ние вероятно няма да можем да го разберем вместо вас.

Ако вашият бриф има ясни резултати за доставка: например – разбиране на вашата целева аудитория или добра оферта – това е добра отправна точка и изгражда солидна отправна точка за творческа обратна връзка.

Интересувайте се

Искаме да изградим отношения, които имат доверие, взаимна любов към проекта, уважение към времето и евентуално да се посмеем малко по пътя.

Най-добрата обратна връзка, която получаваме, е от хора, които ги е грижа. Ако нямате интерес, това ще изпрати съобщение „не ме притеснява“ на дизайнера, което разбираемо може да се отрази и на него/нея. Има много неща, които можете да научите от дизайнера, така че прегърнете тази част от процеса.

Бъдете градивни, препоръчват от www.baxhour.com

Казването „не ми харесва“ е безполезно. Вместо това посочете причини защо нещо не ви харесва и как бихте искали да е различно. Добрият дизайнер ще приветства конструктивна обратна връзка.

Не давайте обратна връзка заради самата обратна връзка. Изкушаващо е да почувствате, че трябва да кажете нещо на вашия дизайнер, но освен ако не е конструктивно, може да навреди на дизайна.

Не бъди неясен. Бъдете конкретни относно това, което бихте искали да видите променено в черновата на изображението. Избягвайте двусмислени фрази като „направете го поп“, „защо логото не е по-голямо?“ и т.н.

Процес / Инструменти

Също толкова важно, колкото и даването на обратна връзка, е приемането на обратна връзка от вашия дизайнер. Те искат да създадат нещо специално за вас, така че трябва да се консултирате с тях за най-добрия подход и да разберете, че докато вие познавате бизнеса си, те познават уеб дизайна и UX. Ако намерите дизайнер, който отстоява и оправдава идеите си, вие сте намерили страхотен дизайнер.

Воденето на дискусии лице в лице или по телефона е много по-конструктивно от изпращането на коментари напред-назад по имейл. Инструменти като InVision обаче правят наистина лесно създаването на процес, който насърчава решаването на проблеми и обратната връзка за сътрудничество. Ние го използваме през цялото време: това е чисто удоволствие да се използва и нашите клиенти го обожават!

Твърде много готвачи

Избягвайте „дизайн от комисия“ на всяка цена. Това е рецепта за катастрофа. Крайният резултат не трябва да се харесва на всички, така че не изпращайте масова поща на всички в компанията, членовете на техните семейства и приятели, за да вземете по-информирано решение.

Внимателно изберете 2-ма или 3-ма души, с които да споделяте итерациите на дизайна, но назначете един пазач, който притежава собствеността върху проекта и може да направи последното решение. Одобренията на дизайна трябва да се правят по време на пътуването. Няма нищо по-разочароващо от получаването на множество противоречиви коментари от различни членове на екип по даден проект.

В случай на противоречиви мнения от ваша страна, потърсете експертизата на вашия дизайнер. Тяхното мнение като външен човек може да ги направи изключително ценни.

Не е трудно да се даде добра обратна връзка.

Не забравяйте да участвате във всяка стъпка от процеса, давайте конструктивна комуникация и, разбира се, винаги да уважавате експертизата на вашия дизайнер!

Това ще доведе до успешен резултат и щастливи лица. :)

Вашият коментар