Цветовете на нашия гардероб и настроението

drehi-cvetoveИзборът на гардероб с определени цветове и нюанси, оказва своето въздействието над нашето подсъзнание, характер, настроение. Разбира се, основните приоритети са модните тенденции за сезона, а все пак всяка дама иска да се облича модерно и цветовете да са съответстващи на цялата й визия.

Какви цветове да избираме:

Червен цвят – Най-древният цвят, който е свързан с кръвта и огъня, с любов, със самия живот. В Римската империя и във Византия в древна Гърция, сред много други народи, червената и лилавата палитра са били символи на сила.

Жълт цвят – Той се счита за най-светлият, свързан със слънчева светлина и светъл ден, топлина и комфорт. Той е ярък, динамичен, лесен и свободен, символизиращ отвореност към света и всеки ден.

Оранжев цвят – Той е енергичен и вълнуващ цвят, който съчетава свойствата на червено и жълто. За някои този цвят е твърде интензивен и се избягва. Но тези, които предпочитат дрехи в оранжево, се описват като вечните оптимисти в най-трудните ситуации. Хората, които носят дрехи в оранжево са хора с вродено чувство за деликатност, енергия и активи. Подобни са и тези които предпочитат комбинация от цветове рокли: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/лятна-рокля-с-ръкав-от-шифон.

Пурпурен цвят – Мистичният виолетов нюанс е хармония на противоположностите. Агресивния червене „мъжки цвят“, изискващ, императивен, чието мото е краят оправдава средствата.

Синьо – синьото е символ на древният матриарх, който се характеризира с постоянно и търпеливо постигане на целта под мотото – водата смила камъка.

Вечерните роклисиньо и смарагд  се наблюдават и в новите колекции на известни дизайнери, всяка жена изглежда добре, независимо от основните характеристики на цвета.

Синият е цветът на романтиката, релаксацията, цветът на небето и въздуха. В нещата сини можем да дишаме лесно, чувстваме се в състояние на бездетна релаксация.

Тюркоаз – елегантен и студен нюанс на синьото. Свързан с „неприкосновеност“, недостъпност, самоувереност. В тюркоазената рокля се чувстваме като царици и принцеси. И в костюм за бизнес, дрес кода в цвят тюркоаз е подходящ за много женствени.

Вашият коментар