Функции на външните щори


Най-добре е да си купувате външни щори от фирми, които ги произвеждат директно. Никой посредник няма да може да даде такава гаранция за вашия продукт както производителя. Същото се отнася и за ролетни разноидности за гаражни врати, козирки и други.

Модерните конструкции са идеални за всеки прозорец или врата. По-специално това се отнася за продукти, които не са произведени по поръчка, а представляват стандартен тип конструкция. Днес те могат да се видят както във фирмите, така и в частните домове. Моля, обърнете внимание, че дори елитните бизнес центрове често оборудват своите прозорци и врати с тях.

Външните щори имат две основни функции: защита на собствеността от неупълномощени лица, влизащи в стаята през прозорец или врата, и терморегулация. Установено е, че те ефективно намаляват проникването на слънчева светлина в помещението в горещи месеци, а също така помагат за поддържане на топлината и защита срещу замръзване и течение през зимата. Особено важен е монтажът им в къщите, където най-често искате да създадете идеална атмосфера за отдих, прохлада и тишина. Заедно с козирки и тенти, те предпазват прозорците от мръсотия и влага, както и създават допълнително покрито пространство, което може да се използва за веранда и да създават уют и комфорт на вашия дом или работно място.

Също така тези структури често могат да бъдат намерени в сгради, където остъкляването е направено във френски стил – от половината до пода. В такива помещения е трудно да се окачат завесите, така че автоматичното или ръчно проектиране на външни щори е много удобно. Но знайте, че за да монтирате кутията ще ви трябва поне още шестнайсет сантиметра над прозореца. Повърхността на самия прозорец остава същата.

Друго предимство на външните щори е високата изолация от шума. Ако вашият апартамент се намира в близост до централните магистрали или железопътната линия, то нивото на шумово замърсяване ще бъде максимално. Това не само е вредно за здравето, но и може да повлияе неблагоприятно на качеството на вашата почивка.

Сама по себе си конструкцията на ролетна щора се състои от стомана или алуминий, но вътре кухите профили са запълнени с полиуретан. Той е този, който възпира основната маса на звуковия сигнал и предпазва стаята от външен шум.

Вашият коментар