Кои коли са евтини на експлоатация и поддръжка

avtomobilВсеки ентусиаст на автомобили знае, че в допълнение към желания статут и комфорт, закупуването на автомобил води до допълнителни разходи. Важен фактор при избора на кола е неговата непосредствена цена и бъдещи разходи за поддържане на автомобила.

Какво трябва да се има предвид при формирането на бюджета и как да се намери баланс между цената на машината и разходите за нейното поддържане? Нека се опитаме да разберем.

Такси за гориво 

Почти всекидневните отпадъци при експлоатацията на кола са разходите за гориво. За да разберете колко икономична е вашата бъдеща кола, техническото описание ще ви помогне. Обикновено „потока“ показва броя на отработено гориво на 100 км в комбиниран цикъл. Като се има предвид вашия стил на шофиране и средният дневен пробег, можете лесно да изчислите бюджета за зареждане с гориво. В същото време не забравяйте, че представените от производителя данни не вземат под внимание възможните задръстванията и допълнително оборудване могат да се окажат важни. Повече за поръчка на масла на адрес: https://autoprofi.bg/total-quartz-5000-diesel-15w-40-5l-prod1582.html.

Поддръжката е не по-малко важен елемент, но дори приблизителната цена на работите и доставките не е лесна за изчисляване. Всичко зависи от техническото състояние на Вашия автомобил, поставено в сервизния център. Ако купите автомобил в дилърски център, ще бъдете информирани за разходите за поддръжка съгласно официалния ценови списък. Честотата на преминаване на поръчката за поддръжка обикновено е посочена в сервизната книга, което означава, че винаги можете да изчислите разходите за поддръжка.

Ремонт и резервни части

Възможните ремонти на автомобили също могат да станат предпоставка за покачване цената на автомобила. Особено това зависи от марка и модел кола: https://autoprofi.bg/akumulator-varta-blue-dynamic-g7-95ah-prod1258.html.

Кои коли са по-евтини

За по-подробно изчисление на разходите за поддръжка на автомобили можете да използвате специално проектирани интернет услуги. Онлайн калкулаторът може да изчисли разходите въз основа на марката, модела и конфигурацията на автомобила, средния разход на гориво, цената и средния годишен пробег.

Вашият коментар