Обзавеждане за спалня

Ако сте наследили спалнята с цялото й обзавеждане от родителите си, ако се чувствате в леглото си като в музей – помислете дали не е време да премебелирате стаята, превръщайки я в удобна, съвременна спалня.

matrakМебелите в съвременната спалня са семпли, функционални, без излишни декорации, обикновено с изчистени плотове, които наблягат на въздействието на цвета или фурнира. Те са и цветови, и предметен акцент в помещението, поддържат се без проблеми и правят динамичния ви живот по-лесен. Най-впечатляващата характеристика на модерната спалня е, че отделните мебели в нея се съчетават по великолепен начин, така че ако сте привърженици на еклектиката – можете спокойно да развихрите фантазията си. Ако притежавате подобни мебели – с изчистени линии, остри ъгли и липса на орнаменти, изработени дори в началото на 20 век, те чудесно ще се спогодят с мебели, произведени миналия месец.

Кое е най-важното в една спалня? Леглото, разбира се, така че започнете планирането от него. Разгледайте снимки в мрежата, посетете магазини и отговорете на себе си кое е леглото, в което искате да прекарате поне следващите няколко години от живота си. Тъй като леглото е фокусът на спалнята, след като веднъж сте се спрели на форма, цвят и размер, вече можете да мислите за останалите елементи от обзавеждането – гардероб, нощни шкафчета и различни допълнения.

Хубаво е да знаете, че ако ви се иска да постигнете наистина съвременно звучене на спалнята си, ключовата дума за вас е – минимализъм. Това означава да осигурите в спалнята си достатъчно пространство: свободен под с достатъчна площ или поне, който изглежда така. Така че не се опитвайте да напъхате обемна спалня в малка стая. Ако разполагате с малко място, тогава използвайте помещението във височина, а не в ширина. Купете си висок до тавана трикрилен гардероб вместо разлят и нисък петкрилен. Огледайте се за легла с чекмеджета под матраците, вместо да поставите скрин. Или вместо нощни шкафчета монтирайте полица на стената, която ще има същата функция, но ще освободи площ на пода.

Когато планирате акцентите, придържайте се отново към минимализма. Вместо широка табуретка в долната част на леглото, поставете до стената семпъл стол, който може да е и метален или пластмасов, за да акцентира еклектичния, съвременен стил. Вместо традиционното писалище от миналия век сложете един монтиран за стената плот. И не забравяйте, че с акцентите можете да внесете любимия си цвят и в спалнята, защото съвременната спалня обикновено е в неутрални цветове: бяло, черно, венге, бежаво. А ако все пак ви се прииска акцент от музея – добавете върху кръгла поставка в ъгъла някаква скулптура с античен вид. Така и еклектиката ви е гарантирана!

Избор на диван според цвета и стила на интериора

divan-designДиванът, като един от най-забележителните елементи от декора на всяко помещение, трябва да бъде отлично съчетан с останалата част от обстановката, за да изглежда като хармонична част от нея. Още повече, че когато пристигнат гости във вашия дом, диванът е първото нещо, което се забелязва. Ето защо е важно да подходим с голямо внимание при избора на диван.
В същото време, вашият диван трябва да бъде избран и в съответствие с цялостната цветова схема на стаята, в която ще бъде поставен. Така например, ако вашият хол е решен в определени тонове или стилове декор, нека видим кои биха били най-подходящите решения за цвят на дивана.

Избор на диван за монохромния интериор
Ако вашият хол е решен в монохромни цветове, то тогава и диванът трябва да бъде в тон с тях. За да постигнете най-добър ефект, може просто да изберете за него някой от по-тъмните нюанси.
Избор на диван за класически интериор
Ако холът е издържан в стила на вечната класика, то при наличие, например, на бежови стени, най-подходящият цвят за дивана е кафявият. Ако стените са сиви, тъмно сив диван ще бъде отлично решение.

Избор на диван за стая, решена в светли цветове
Ако холът или всекидневната ви са решени в светли цветове, то тогава изберете диван в неутрален нюанс. Може също така да решите да използвате и силата на контраста. Тогава е необходимо да се спрете на по-тъмен цвят, с който диванът да изпъкне по най-добрия начин.
Избор на диван за стая, решена в тъмни цветове
В този случай вероятно помещението е доста просторно, иначе едва ли някой ще си позволи да използва тъмни цветове, за които се знае, че визуално стесняват пространството. На тъмните цветове, светъл диван ще изпъкне страхотно. Ако стилът позволява, може да изберете някои по-екстравагантен модел, с метални акценти. Ефектът в този случай ще бъде наистина удивителен.

Вижте повече по темата мека мебел и изберете вашия модел!

Онлайн източници за недвижими, луксозни имоти

Търсенето на жилище винаги е съпроводено с големи времеви разходи. И ако трябва да намерите апартамент или къща в друг град, разходите се увеличават многократно.

Важна стъпка е събирането на информация за пазара, нивото на цените и съоръженията днес са насочени в Интернет.

Къде да търсите информация за недвижими имоти в интернет?

Всичко на всичко има 7 вида онлайн източници за недвижими, луксозни имоти. Един от тях е: www.ues.bg.

Останалите са:

1. Табла за обяви

Бюлетин

Това е основният и за много брокери е единственият източник на клиенти. Основният източник на печалба за собствениците на табла, стимулират появата на нови реклами. В резултат на конкурса за клиент от брокери се създава огромен брой реклами с атрактивни цени. Ето как се появяват реклами за продажба на апартамент за един милион души с изглед към морето в центъра на града и дори ремонтиран.

Работният план на много брокери постави ежедневното представяне на нови реклами на няколко интернет сайта. Ако вземете 2500 служители от 250 агенции за недвижими, луксозни имоти, които постоянно понижават ценовото ниво и работят на принципа „колкото повече реклами, толкова по-добре“, това се оказва много тъжна картина.

2. Обекти на агенции за луксозни имоти

Сайтове на агенции за недвижими имоти Unique Estates.

Тези ресурси са сходни по принцип с таблата за бюлетини. Разликата е, че брокерите на една агенция се конкурират само помежду си. За да направят офертата по-атрактивна от тази на колегите, брокерите или умишлено свалят от цената, или поставят продадени, но добре изглеждащи обекти. Дори има оферти с круизи и фериботни билети.

Сайтове на агенции за недвижими имоти често не се модерират изобщо. Единственото, което редовно се прави на такива ресурси, е поставянето на нови оферти. И никой не следва старите реклами. Ето защо често има отдавна продадени луксозни къщи и апартаменти с цени от години.

Не всички брокери работят на принципа понижаване на цените или показване на продадени, но привлекателни обекти. Много от тях са принудени да играят по общите правила, в противен случай ще останат без клиенти и работа.

3. Сайтове на програмисти

Големите разработчици за големи проекти правят сайтове. Там, както и на ues.bg може да научите за обекта, да видите действителните цени.

4. Целта на тези страници е да получат информация за контакт с клиентите. В крайна сметка, клиентите идват да купуват. Те търсят разработчици на уебсайтове с надеждата за добри цени.

5. Социални мрежи

В социалните мрежи споделят мнения, но и често подвеждат други потребители.

Социалните мрежи могат да бъдат полезни, ако трябва да научите за дадена дестинация повече.

6. Форуми

По-развит източник, тъй като има много по-дълги социални мрежи. Обикновено има няколко вида информация:

обмен на непрофесионални мнения, съвети с ниска стойност;

обмен на новини около изграждането на обект;

обсъждане на продължителен или нечестен разработчик от хора, които са инвестирали пари в проекти.

От такава информация има полза, но е много трудно да се намери сред цялото количество съобщения и мнения.

7. YouTube

Тук основното съдържание е създадено от потребителите. Хората споделят своите мнения за ново преживяване за тях. Няколко брокери пишат и споделят видеоревюта, правят прегледи на области, понякога обясняват правни въпроси. Това са малки неструктурирани парчета, за които е трудно да се разбере цялата картина и да се вземе решение.

Заключение: След преглед на описаните източници можете да намерите част от информацията. Но с увереност можем да кажем: тя ще бъде непълна, остаряла.

Надеждна, актуална информация съществува!

Препоръчваме да използвате нашия уебсайт www.ues.bg за изучаване на пазара на недвижими, луксозни имоти. Той е свободен от всички горепосочени недостатъци.

Рециклиране на дюзи

Рециклиране на дюзи

Рециклирането на дюзи е процес, който може да спести много време и финанси на всеки собственик на автомобил. Използването на рециклирани инжектори може да се наложи, когато детайлите дадат внезапен дефект в работата на горивната система на двигателя и се налага спешната им подмяна.

Инжектори

Инжекторите, като всяка друга част на дизеловия двигател, имат собствен срок на годност и експлоатация без диагностика. Съществуват редица фактори, поради които дюзата може да загуби добрите си технически характеристики преждевременно:

 • попадане на вода в дизеловото гориво;
 • наличието на чужди частици или течности вътре в дюзата;
 • класическо износване на инжектора в резултат на използване на автомобила.

Най-изгоден вариант

Оригиналните части на водещи производители като Bosch, Delphi, Denso, Siemens VDO и Lucas струват много скъпо. Поради тази причина най-изгоден вариант за вас при проблеми с инжекторите е да се обърнете към оторизиран сервиз, в който се предлага рециклиране на дюзи.

Рециклирането на инжектори

Рециклирането на инжекторите се извършва на професионални стендове и по технология на производителя. След приключване на процеса клиентът получава напълно работеща дюза със заводско качество, която отговаря на всички необходими показатели за работа, изисквани от производителите.

Ремонтна база

В ремонтната база на оторизиран сервиз София Дизел Център се извършва рециклиране на дюзи на марките Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Saab, Seat, Skoda, Ssang Yong, Subaru, Suzuki, Tata, Toyota, Volkswagen, Volvo и др. В сервиза работи висококвалифициран екип от специалисти, който извършва качествено диагностициране, ремонт и рециклиране на дюзи.

София Дизел Център

София Дизел Център има дългогодишен опит в ремонта и рециклирането на дюзи. Благодарение на натрупаните знания, в ремонтната база на сервиза се работи с всякакви дюзи, произведени от Bosch, Denso, Delphi, Siemens. Ако установите неизправности в работата на инжекторите, незабавно се обърнете за съдействие към експертите от София Дизел Център – това ще ви спести много време, нерви и финанси!

Високи или достъпни са цените на профилите от PROFILINK?

Профили за дограма Когато говорим за качество на профилите за дограма то несъмнено първото, за което се сещаме е, че цената ще е по-висока. Но не винаги е задължително това да така, защото у нас има фирма производител на профили за PVC дограма, която не просто предлага висококачествени продукти, но освен това залага и на достъпни цени. Това дава възможност на клиента да направят най-правилния избор. Важен компонент от процеса за производство на дограма е какъв профил ще бъде използван. Голям процент от дограмаджийските цехове залагат на родното производство, което не само гарантира безупречно качество, но и доста разумна цена.

Една от фирмите, които се ползва с респект и уважение от крайните потребители са специализираните производители на профили за ПВЦ дограма – фирма PROFILINK. Компанията следва свои ясно начертани цели. Определено една от тях е предлаганите от Профилинк цени да са максимално достъпни за всеки потенциален клиент, като същевременно качеството да отговаря на всички Европейски изисквания и да покрива цялата гама от продукти и клиентски изисквания.

За да подобрят своята конкурентно способност от Профилинк разработват модерна технология за производство на PVC профили за прозоречна дограма, врати, щори и други. Използват се едни от най-мощните и високотехнологични екструдерни машини, които не само гарантират висок стандарт на изделията, но освен това спомагат и за намаляването на производствените разходи, които пък от своя страна са определящи за цената на крайния продукт.

Голямата производствена мощ също е основен критерий за предлаганите конкурентни цени, от които се възползват редица партньори на Профилинк. Лидерството на компанията на българския пазар се дължи и на факта, че се използват автоматизирани системи, които елиминират грешки при производството на детайли за певеце дограма. Непрекъснатия и строг контрол, който се осъществява върху производствения процес пък от своя страна гарантира, че на пазара се предлагат само изделия, които отговарят на стандартите за безупречно, сигурно и надеждно изработване на дограма с най-високо качество и на изгодни цени. Подбора на влагани суровини и периодичните обучения на персонала са още една важна тенденция, която гарантира на потребителите, че получават най-добрия краен продукт.

Ако правите ремонт или изглаждате нов строителен обект, то пвц дограмата Профилинк е удачно, практично и дълготрайно решение.

Как да направите дома си по-уютен през зимата?

Навън вече се усеща хладното време, а съвсем скоро на вратата ще почука зимата. Освен за промени в температурите, идва ред и за промените в интериорния дизайн. С тяхна помощ ще направите дома си много по-уютен и няма да имате търпение да се приберете вкъщи всяка вечер. Още по-хубавото е, че не е необходимо да сте професионален дизайнер, за да обновите атмосферата в дома си и да придадете празнично настроение. За да Ви помогнем да се справите , в тази статия сме събрали няколко интересни идеи, които ще направят вашето жилище много по-уютно. Вижте кои са те:

 1. Променете завивките

В студените зимни дни, леглото е крепост, която не искате да напускате, особено рано сутрин. За да ви бъде топло през дългите нощи, време е да извадите пухкавите и удобни завивки, дълбоко скрити в гардероба. Меки одеяла, обемни завивки и общо взето всякакви завивки, в които може да се увиете. Това със сигурност ще Ви донесе празнично настроение и ще се почувствате много по-уютно. За да разнообразите още малко, може да смените и покривалото за легло. Изберете тематични цветове и мотиви, за да направите спалнята още по-приятна. Освен това, няма по-подходящо време от зимата, за да натрупате върху леглото всевъзможни малки и големи възглавници. Същото важи с пълна сила и за дивана в хола.

 1. Нека бъде светлина

Едно от нещата, които повечето хора не харесват в зимния сезон, е фактът, че дните са кратки, стъмва се бързо и почти няма достъп до слънчева светлина. Това е нещо, което не може да промените, но пък може да компенсирате като добавите още светлини. Те ще разнообразят интериора и в допълнение ще дадат повече светлина и уют. Може да добавите високи лампи със стойка над дивана или креслото. Те са чудесен акцент, много модерен, а също и удобен, ако искате да четете книга, например. Да не забравяме и малките лампички, които може да окачите на стената. Сега е момента да извадите ароматните свещи, които създават несравним комфорт вечер и Ви помагат да релаксирате след тежък ден на работа.

 1. Килими – колкото повече, толкова по-добре

Да стъпвате върху студения под определено не е най-приятното преживяване през зимата. Затова добавете килими навсякъде. Освен, за да ви топлят, те са и модерен акцент, който ще освежи пространството и ще му вдъхне нов живот. Изберете меки и плътни килими и малки пътечки и ги добавете, където имате нужда. Още една тенденция, която е любима на много дизайнери, е да наслагват няколко килима с различна големина един върху друг. Стои много шик, а също придава индивидуалност и стил на стаята. Разгледайте килими в онлайн магазин Kamko.bg, за да намерите перфектния за Вашия хол, кухня или спалня.

 1. Погрижете се за отоплението

Това определено е по-трудоемка задача, в сравнение с всички до тук, но е и много важна. Ако не искате да останете на студено в най-неподходящия момент, погрижете се да подготвите отоплителните си уреди за предстоящия зимен сезон. Ако имате климатици, уверете се, че сте ги почистили и им е направена необходимата профилактика. В случай, че сте избрали отопление на твърди горива, тогава уверете се, че сте складирали достатъчно в мазето, за да ви стигнат за отоплителния сезон.

 1. Добавете свежест

Последният съвет, който ще ви дадем, е да сложите няколко нови зелени растения в дома си. Когато навън всичко е сиво и мрачно, те ще създадат топло настроение и приятна атмосфера. Ако не сте опитни в отглеждането на стайни растения, задължително проучете и изберете растения, които не са прекалено взискателни. Също така не забравяйте да се грижите за тях като ги поливате редовно.

Това бяха няколко съвета как да направите дома си по-уютен за предстоящата зима. Развихрете въображението си и преобразете жилището си, така че да Ви харесва и да се чувствате комфортно.

Време ли е да смените матрака?

Матраците са един от най-важните фактори, за да спим дълбоко и спокойно всяка вечер. Инвестирайки в качествен матрак, вие инвестирате в по-доброто качество на вашия сън. Вероятно познавате хора, които все още спят на матрак от преди 20 години и упорито отказват да го сменят. Те обаче често се оплакват от недоспиване или болки в гърба. За да не ви сполети същата участ, хубаво е да смените матрака си, когато се появят първите симптоми, че вече е време да го направите. Ако не сте сигурни кои са те, прочетете тази статия. В нея сме събрали някои от най-честите симптоми, които показват, че е време да си купите нов матрак. Ето и кои са те:

 1. Матракът е на повече от 10 години

Както вече споменахме, покупката на матрак е дългосрочна инвестиция. Въпреки това, рано или късно идва време да го сменим. Обикновено при редовна употреба, повечето матраци могат да издържат между 6-10 години. След този период вече започват да личат следите от употреба и използването му става затруднено. Затова ви съветваме, ако вашият  вече е изкарал 10 години във вярна служба, да го замените с нов.

 1. Промяна във формата

Един сигурен признак, че имате нужда да смените стария матрак е промяната на формата му. Обикновено се появяват изпъкнали места, които правят спането на него изключително некомфортно. Те могат да причинят схващания, болки в гърба и в по-редни случаи – гръбначно изкривяване. Друга възможно промяна в формата са различни вдлъбнатини, които са също толкова неприятни. Не се мъчете и не рискувайте здравето си.

 1. Неприятен аромат

Един от най-неприятните симптоми, че е време да подмените матрака – това е появата на лоша миризма. Не само, че дразни сетивата и прави заспиването трудно, но също така крие рискове за здравето. Обикновено появата й е свързана с развитието на бактерии по повърхността на матрака. Възможно е те да причинят алергии или различни раздразнения. Експертите съветват при поява на лоша миризма да замените матрака с нов.

 1. При промяна в теглото

Вероятно сте забелязали, че повечето дами предпочитат по-меки матраци, а мъжете залагат на такива с по-голяма твърдост. Може би не сте се замисляли, но причината всъщност идва от разликата в теглото. Колкото по-тежък е човек, толкова по-голям натиск оказва върху повърхността на матрака и потъва повече. Затова в случай, че качите или пък свалите килограми е възможно матракът, който използвате вече да не отговаря на личните ви нужди и предпочитания. В такъв вариант може да опита да върнете обратно комфорта, като добавите топ матрак. Ако това не проработи най-добре купете нов.

 1. Болки в гърба и схващания

Основната задача на матрака е да осигури опора на гръбначния стълб, за да се чувствате удобно по време на сън. В случай, че се събуждате с болки в гърба или схванат врат, които ви пречат да изпълнявате ежедневните си задължения, може би главният виновник за това състояние е вашият матрак. Ако това продължава дълго време, съветваме ви да потърсите нов.

 1. Не може да се наспивате

Ако се будите често вечер, въртите се в леглото преди да заспите, а понякога дори предпочитате стария диван в хола – значи нещо не е наред с вашия матрак. Може би причината са крие в някои от горните симптоми, а може би просто не сте избрали подходящия за вас.

В случай, че и вие имате нужда да смените стария матрак, разгледайте предложенията на Isleep.bg. В онлайн магазинът им може да изберете от голямо разнообразие качествени и актуални модели, които имат дълъг живот и ще се погрижат за комфорта на вашия сън. Повече информация за предлаганите модели, промоции и др. ще  откриете тук: https://isleep.bg/mattresses .

 

 

 

Кухните през последните години  

Кухните през последните години  Хората  вече не се притесняват как изглежда всекидневната им. Просто искат стая, която да се фокусира около кухнята. Затова и създаването на мечтаната е кухня е толкова важно за тях. Предлагането на различни кухни по поръчка води до разширяване на пазара и най-вече до навлизането на много нови възможности за дизайн и декорация на кухнята.

 

Скорошно проучване доказва, че собствениците на жилища търсят предимно изчистен, минималистичен и модерен вид, с нотка на блясък. С преходния, рустикален и съвременен стил водещи при проектите за реконструкция, както и при новото строителство, акцентът пада повече на това колко добре се съчетава кухнята с новите технологии, преобразени оформления, и как материалите и уредите допринасят за по-здравословен и еко съобразен живот.

 

Персонализирането на вашата кухня допълва кухненските тенденции, както и това, че плотовете, уредите и покритията или отворените пространства вече обединяват няколко вътрешни пространства, размивайки работните зони на кухнята.

 

Изборът на цвета на кухнята вече се разширява с дълбоки, смели и живи нюанси, които улавят природата, като изумруденозелено и тъмносиньо. Разбира се, не можем да не споменем и факта, че всяка година, диктувайки цвета на годината, от Pantone определят и цвета на доста интериорни решения. През 2019 това е кораловия цвят, а ние вече срещнахме голям брой кухни и интериорни дизайни направени с него.

 

През последните години вече имаме и уреди, които „сами знаят как да готвят“. Умните уреди правят кухните ни по-интелигентни и вече можем да се радваме на хладилници и фурни, които знаят кога яденето е готови и ни помагат да не подпалим помещението докато готвим. Интересно преживяване е да имаме уреди със сензори и камери и дори технология, която да определя температурата в помещението.

 

В самото използване на материалите все повече срещаме „новата индустриална“ нотка. Няма как да не забележите използването на алуминий, а мраморът е широко използван при изработката на кухненски острови, дръжки на шкафовете и всякакви други елементи на кухнята ни.

 

Достъпността също е елемент, който е взет под внимание. Срещаме все повече кухни, които са пригодени за хора на всякаква възраст и инвалиди, използвайки лесно достижими шкафове, отваряне с докосван, както и осветление и уреди, които се задвижват само с глас.

 

Как ли ще се променят кухните в следващите няколко години можем само да гадаем, но вярваме, че ще е за добро.

 

Предимства на трислоен паркет


В днешна Европа 60% от дървените подове са направени от трислоен паркет. Задачата на производителите на подови настилки е да създадат дървен под, колкото е възможно по-готов за монтаж. Поради големия размер на дъските, яснотата и геометричността на калибрирането, тяхното сглобяване е лесно и бързо. Continue reading →

Функции на външните щори


Най-добре е да си купувате външни щори от фирми, които ги произвеждат директно. Никой посредник няма да може да даде такава гаранция за вашия продукт както производителя. Същото се отнася и за ролетни разноидности за гаражни врати, козирки и други. Continue reading →